четвер, 30 січня 2014 р.

Крок назустріч

"Ти чуєш мільйони
 непотрібних звуків.
 Якби я все це чув, 
я б збожеволів"



На допомозі глухим стоять такі організації як ООН, на базі якої створено Міжнародну співдружність глухих. Спеціально для людей, які потребують допомоги проводять благодійні акції, аукціони. Створені театри, церкви, кінотеатри. У магазинах працюють люди-сурдоперекладачі. Назви вулиць вказують мовою жестів.


Державні комітети створюють картки обліку, які допомагають людям отримати слухові апарати, послуги сурдоперекладачів, виклики таксі та ін.
Українське товариство глухих засновано 4 червня 1933 року. Нині членами цієї громадської організації є понад 52 тис. нечуючих громадян України, з них 22 тис. – люди похилого віку. Головою правління УТОГ з 1988 року працює Юрій Петрович Максименко, який є членом Ради у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України.
До складу Українського товариства глухих входить Кримська автономно-республіканська та 24 обласних організації, 130 міських та районних осередків УТОГ. Товариству також підпорядковано 40 виробничих підприємств швейного, металообробного та деревообробного профілів, 32 будинки культури, два оздоровчі центри, Навчально-відновлювальний та Культурний центри УТОГ, чотири малих підприємства. В Україні діє 56 шкіл для дітей із вадами слуху, де навчається понад 7 тис. учнів.
З метою реалізації конституційних прав молодих людей з інвалідністю на здобуття неповної базової та вищої освіти Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством праці та соціальної політики затвердило Програму професійної підтримки інвалідів з вадами слуху та зору у вищих навчальних закладах І–ІV рівнів акредитації на період до 2010 року. Абітурієнти зараховуватимуться до вузу за результатами співбесіди. Раніше з глухих абітурієнтів формували невеликі групи, екзамени інваліди з вадами слуху складали на загальних підставах.


Але вони прагнуть бути почутими!!!

1 коментар:

  1. Ця тема є дуже актуальною...справді, таким людям потрібно надавати всіляку допомогу і нам не можна про це забувати!

    ВідповістиВидалити